Läste till revisor i Västerås men bytte inriktning

Hejsan på er i vårsolen

Länge tänkte jag nog att jag skulle bli revisor som min pappa, men sen när jag väl började studera i Västerås så kändes det inte rätt. Jag blev istället nyfiken på att läsa event management så det slutade med att jag bytte utbildningsbana efter ett år då jag påbörjat studierna till revisor. Saken är att det är lätt att känna att det året då var bortkastat eftersom det inte är revisor jag vill bli längre och inte kommer jobba som. Men jag lärde mig en hel del som kan komma till nytta i denna inriktning också, för ekonomi har du nog nytta av oavsett vad du jobbar med.

När man ska planera och genomföra event så handlar ju en stor del om budget till exempel. Är det sen så att jag vill starta eget företag så har jag nytta av de ekonomiska kunskaperna. Sen har jag ju med mig en hel del kunskap hemifrån från min pappa som lärt mig mycket om ekonomi redan sen jag var barn och jag tycker det är väldigt roligt. Men det jag insåg sen var att jag tycker det känns bra att kunna men jag skulle inte tycka det var så roligt att sitta och jobba med det varje dag.

Jag är ganska kreativ av mig så jag mår bra av att få mer utlopp för det, vilket man får när man ska planera och genomföra olika event. Oavsett om det handlar om att planera ett bröllop, företagsjubileum eller en mässa. Nu har jag snart läst ett år på denna utbildningen och det känns helt rätt så även om ett sommarlov hägrar så ska det bli ett spännande andra år sen till hösten. Nu ska jag skriva vidare på min uppsats, men vi hörs snart igen!

Du gillar kanske också...