Stresshantering är en investering på vår arbetsplats

Hejsan på er

På mitt jobb i Linköping har vi nu blivit erbjudna att få gå en kurs i stresshantering. Jag tycker det är ett fint sätt att ta hand om och se efter sin personal även om jag ännu mer önskade att vi kunde eliminera stressen istället. Men eftersom vi drabbas av vågor av påfrestning och tuffare perioder så kan det ju vara en superbra investering att låta oss lära oss mer om hur vi kan hantera det. På det sättet hoppas de kunna minska sjukskrivningarna och också gör att personalen vill stanna kvar på sin arbetsplats.

Vi har haft ganska stor omsättning av personal de senaste åren och en hel del sjukskrivningar och det är ju något som kostar företaget pengar. Efter olika förslag röstades detta fram och cheferna godkände det. När man känner att de engagerar sig i oss och vårt välmående så blir man ju i gengäld mer mån om att göra ett bra jobb och ge tillbaka. Varje arbetsplats vill ju ha anställda som tycker om och är hängivna till sitt arbete.

Jag tycker att stresshantering borde vara ett inslag även i skolor så att barn och ungdomar också får med sig redskap tidigt att hantera det. På det sättet kanske vi får färre människor med stressrelaterade sjukdomar. Det handlar ju både om hur man ska tänka, hur man kan andas och hur man kan sätta gränser. Det handlar också om metoder att skapa struktur i sitt arbete och de uppgifter man står inför att lösa. Jag känner att det ska bli väldigt spännande och intressant att gå den här kursen som är fördelat på tre tillfällen. Hoppas detta kan hjälpa många nu så att vi håller oss friska och glada. Ta hand om er och må gott!

Du gillar kanske också...